De Wijnvirtuoos is voor ons een zoektocht naar onontdekte wijnen. Wij kiezen niet voor de makkelijke weg door wijn te kopen bij importeurs. Wij gaan juist op zoek naar getalenteerde en onafhankelijke wijnboeren in heel Duitsland. Juist door samen te werken met kleinschalige wijnboeren investeren we in het ambacht van wijn maken.

Onze wijnen
Wijnvirtuoos_duitsewijnen

Weingut Bretz

Sinds 1721 wordt er aan de voet van de Petersberg in Bechtolsheim al wijn gemaakt door de familie Bretz. Afgelopen jaar zijn ze opnieuw uitgeroepen tot “Winzer des Jahres", na dit in 2013/2014 ook al eens te zijn geweest. Een breed pallet aan wijnen wordt er gemaakt door Bretz, wij zijn vooral groot fan van de rode wijnen.

Wijnen van Bretz

Peth Wetz

Tussen Worms en Alzey bevindt zich het wijngoed van Christian Peth en zijn vrouw Maja Luise. Na veel rondreizen en op verschillende plekken te hebben gewoond op de wereld runnen ze nu samen het wijngoed in Bermersheim. Geinspireerd door al deze reizen door o.a. Chili, Australie en de Verenigde Staten heeft Christian Peth zijn eigen manier van wijn maken uitgevonden. Zo staan er niet alleen de bekende Duitse druivensoorten op de kaart maar ook o.a. de Malbec en Cabernet Sauvignon. Vele prijzen zijn er al gewonnen met de wijnen en deze worden breed gewaardeerd.

Wijnen van Peth Wetz
Wijnvirtuoos_duitsewijnen

Christian Bamberger

Sinds 1658 zijn er al wijnbergen aan de Nahe in het bezit van de familie Bamberger. In 2007 neemt Christian Bamberger het wijngoed over en is daarmee de 14de generatie. Sindsdien wordt Christian geroemd door meerdere gerenomeerde websites om zijn wijnen. Door de Gault Millau wordt hij zelfs de meest indrukwekkende nieuwkomer genoemd. Waar de Nahe veelal bekend staat om haar witte wijnen wil Christian ook de rode onder de aandacht brengen. Zonder Christian Bamberger zou de Nahe niet zo veelzijdig zijn geweest, aldus Falstaff Weinguide. Je begrijpt dus waarom wij ook fan zijn van de wijnen die door Christian Bamberger worden geproduceerd.

Wijnen van Christian Bamberger
Wijnvirtuoos_duitsewijnen

Weingut Spies - Tobias Leib

Tobias en Svenja Leib namen in 2014 het wijngoed over van Gerold en Gunhild Spies over. De nadruk van de wijnen ligt op de klassieke nationale en internationale druivensoorten, welke in de wijnbergen in de omgeving van Dittelsheim groeien. Elk jaar proberen ze weer om wijnen te maken die meedoen met de beste van Duitsland. Talrijke onderscheidingen verder laat zien dat de wijnen flink worden gewaardeerd. In ons assortiment zijn veel witte wijnen te vinden van Spies, waar we jullie ook graag kennis mee willen laten maken.

Wijnen van Weingut Spies - Tobias Leib

Marc Josten

Een kleine wijnboer uit de Mittelrhein. Het gebied rond de Ahr staat bekend om de rode wijnen, waar Marc er ook genoeg van maakt. Daarnaast produceert die ook veel witte wijnen. Opgericht in 2012 en in 2013 door Gault Millau als uitgeroepen tot “Entdeckung des Jahres”. Een jaar later riep Falstaff ze uit tot “Newcomer des Jahres".

Wijnen van Marc Josten